Condiment arabesc / Zatar

*reteta libaneza


RETETA DE BAZA


  • cimbru 1/2 cana
  • sumac 1/4 cana
  • susan 2 linguri
  • sare



RETETA1
  • cimbru 1/2 l-ta 
  • sumac 1/2 l-ta
  • seminte de susan 1 lg  prajite fara ulei
  • oregano 1 l-ta
  • maghiran 1 l-ta
  • busuioc, coriandru, chimion, fenicul (optional)

RERETA 2
  • 1 ceasca cimbru 
  • 3/4 ceașcă sumac 
  •  3/4 cană de semințe de susan
  • 1/2 lingurita de chimion
  • 1/2 linguriță de coriandru
  • 1/2 lingurita de fenicul 
  • 1/2 lingura de anason 
  • 1/2 lingura scortisoara macinata
  • 1/2 lingura de sare (sau dupa gust)
  • 1/4 ceașcă de maghiran uscat (opțional)
            



  •  pui libanez
  •  marinata pentru pui
  •  toping pentru paine / pizza (2 lingurite de Zatar amestecat cu 2-3 lingurite ulei, ca o pasta)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu